Mint minden, ez is csak egy gondolattal kezdődött.

Aztán álmodozni kezdünk róla.
Végül rengeteg munkával megalkottuk

Technikai

adatok:

Toyota Yaris GR Rally

1.6 turbó, 4WD

Az autó

Hosszúság: 3999 mm
Szélesség: 1806 mm
Tengelytáv: 2558 mm
Súly: 1230 kg
Hajtáslánc: 4WD
Biztonság: FIA homológ bukócső,
FIA homológ üzemanyag rendszer

Futómű és fék

Reiger lengéscsillapító (RCV, HDP)
Állítható, GE szemes, motorsportos lengőkarok
Fék: 356 mm tárcsa 4 dugattyús nyereggel
Kerekek: 225/40 R18

Motor

1618 ccm, 3 henger
Turbófeltöltő, 34 mm szűkítővel
Syvecs motorvezérlő
Max. teljesítmény: 300 LE
Max nyomaték: 500 Nm

Hajtáslánc

Dupla kuplung könnyített lendkerékkel
Drenth 6 fokozatú kapcsolókörmös váltó
Drenth első és hátsó sperr differenciálmű
Syvecs 4WD kontroller

Tervezés

Első lépésként az autó minden porcikájáról készítettünk felvételeket egy 3D szkennerrel, hogy a későbbiekben mérnöki precizitással tudjuk megvalósítani a szükséges változtatá-sokat az egyes alkatrészekkel kapcsolatban. Ennek a technológiának a segítségével fej-lesztettük ki az általunk homologizált bukócsövet, illetve az autó futóművének, komplett belterének tervezésében is nagyon nagy segítséget nyújtott. A fejlesztéseken a G-Sport-tal együttműködve dolgoztunk, akiknek nagyon hálásak vagyunk a precíz munkáért. 

Építés

Egy versenyautó megépítése mindig nagy kihívás, pláne ha nincsenek korábbi tapasztalatok az adott modellel kapcsolatban. Márpedig a Yaris GR mindössze 1 éves múlttal rendelkezik, és egyelőre nem túl sok versenyautót készítettek belőle a világon. Az építés folyamatában rengeteg mindent kellett kitalálni a nulláról, jó néhány alkatrész próbagyártása történt meg, mire a végleges termék elkészült. Mivel a legjobbat akartuk kihozni belőle, törekedtünk arra, hogy csak olyan prémium alkatrészeket építsünk be, melyek minősége megkérdőjelezhetetlen a rally sportban (Reiger, Drenth, Syvecs, OMP, stb.)

Üzemeltetés

Szerviz csapatunk tagjai évtizedek óta üzemeltetnek 4 kerék meghajtású, turbós versenyautókat, és mindig a legkörültekintőbb alapossággal és rutinnal végzik a versenyek közötti revíziókat a komplett hajtás rendszerrel, motorral, váltóval kapcsolatban. A rally sportban eltöltött évek, a számtalan verseny, a legextrémebb időjárási körülmények rengeteg tapasztalatot jelentettek, így ezeket az autók futómű beállításánál, a gumiválasztásnál remekül tudják kamatoztatni, nagy segítséget nyújtva ezzel a versenyzőknek.